Funkisplusshus i Ulstein

Funkisplusshus i Ulstein kommune

Eneboligen på Flø utenfor Ulsteinvik er bygget i funkisstil, har universell utforming og produserer sin egen energi.

Foto: Lidun Hareide

Med støtte fra Husbanken er det bygget et moderne plusshus, der ulike fornybare energiteknologier tas i bruk. Både solfangere og solceller er installert for å gjøre bygget selvforsynt med strøm og varme.

Aventa har levert solfangerne, som fra utsiden ser ut som store vinduer. Vinduene er ikke gjennomsiktige, bak glasset er solfangerne integrert i vinduskarmer fra NorDan. Her varmes det opp vann som leveres til en 1400 liter stor lagertank. Derfra går varmen til tappevannssystemet og til vannbåren gulvvarme.

En peisovn er integrert i varmesystemet, og leverer varme til den samme lagertanken.

Foto: Lidun Hareide

Les om prosjektet på : https://lidunskapen.wordpress.com/