Greske byggkonsulenter og eiendomsforvaltere til Norge for å se på Aventas solvarme-installasjoner

Hellas er i Europa-toppen når det gjelder solvarmeinstallasjoner, og det finnes mange lokale utstyrsprodusenter. Likevel har en gruppe byggkonsulenter og eiendomsforvaltere fått øynene opp for Aventas teknologi og ønsker å implementere bygningsintegrerte polymersolfangere i framtidige prosjekter.

Nylig var en delegasjon fra Tessaloniki i Norge for å se på bygg med solvarmeanlegg fra Aventa. Vi besøkte blant annet Ilseng fengsel, der 270 kvadratmeter solfangere er integrert i taket på Forlegningen, og nye Bjørkelangen skole med 100 kvadratmeter solfangere i fasade.

De greske ekspertene lot seg imponere av både fengsel og skole, og de sier at mulighetene er store for at det kan komme en bestilling fra Hellas også – mest sannsynlig til et sykehusprosjekt.

Legg igjen en kommentar