Første byggefelt med NorDan Solar-anlegg reiser seg på Moi

I Tunheimsveien på Moi er Blink Hus og Bjerkrheim Trelast i ferd med å bygge det første boligfeltet med NorDan Solar solvarmeanlegg. Feltet består av 9 eneboliger og 12 leiligheter fordelt på 3 bygg. Samtlige eneboliger og et av leilighetsbyggene får installert solfangere, som vil dekke 60% av energibehovet til varmt tappevann.

Prosjektet danner malen for framtidige prosjekter ved at prosjektering, logistikk og installasjon strømlinjeformes. Leveranse og installasjon er identisk for hvert hus.

Aventa, som leverer solfangerne til konseptet, var nylig på befaring på byggeplass. Installatører på prosjektet kunne fortelle om en rask og smidig installasjonsprosess. Solfangerne var ikke satt i drift ennå, men det var betydelig varme å kjenne på innsiden i rommet der solfangeren er montert. Denne veggen isoleres og kles som en vanlig innervegg.

Legg igjen en kommentar