Enebolig Stavern

Enebolig i Stavern

Eneboligen i Stavern ligger flott til med utsikt over store deler av Skagerak og Ytre Oslo-fjord. 7 kvadratmeter solfangere er integrert i vindusrammer i husets sørfasade, og vil bidra til både varmt tappevann og romvarme i samspill med andre energiteknologier (varmepumpe og vedovn med vannmantel).

Solfangerne er av typen NorDan Solar, og består av en energiproduserende solfanger (AventaSolar) som monteres inn i en vindusramme bak et spesialglass. Solfangeren kobles med en rørforbindelse til en spesialdesignet varmtvannsbereder fra OSO, som er optimalisert for dette konseptet. Energivinduene slipper ikke inn lys, men de ser ut som vinduer fra utsiden av bygget.

NorDan Solar passer godt for både nybygg og rehabiliterings-prosjekter. Det er satt sammen standardpakker for boliger som består av 6-10 kvadratmeter solvinduer, varmtvannsbereder, styringssystem og rørføring. En slik pakke dekker normalt 50-60 % av tappevannsbehovet til en gjennomsnittsfamilie. Større prosjekter vurderes individuelt.

Legg igjen en kommentar